Успеси и награде

Информатор - HU

 

Филм на мађарском језику

са преводом на српски језик

Iskolánkat bemutató videó

magyar nyelven

 

2017

2016

2015

Јавне набавке

ФТН пише за нас

Тесла Глобал Форум-награда “Бела голубица“ уручена је директору ЕТШ Милану Вукобрату

Овогодишњи Тесла Глобал Форум одржан је од 7.-11. јула 2016.године. Ова година је у знаку обележавања 160 година од рођења Николе Тесле, тако да су многи значајни гости из земље и иностранства узели учешће у Тесла Глобал Форуму. Поред предавача, ТГФ угостио је око 150 студената са разних факултета из Београда, Републике Српске и Новог Сада. Осим студената у кампу бораве и најуспешнији средњошколци.

Свеке године ТГФ додељује признања „Бела голубица“ најуспешнијим појединцима и институцијама за разне доприносе и успехе које су постигли. Прошле године част да добије ово високо признање припала директору наше школе Милану Вукобрату за промоцију и популарисање науке. У свом говору директор се захвалио организаторима на великом признању и захвалио се и колективу и ученицима ЕТШ „Михајло Пупин“ на великом труду и раду који је резултовао бројним успесима.

У току кампа одржавају се бројна предавања. Ове године предавање на тему „Тесла &Пупин“ одржали су директор Милан Вукобрат и Љиљана Перишић-Бурсаћ, катихета у нашој школи.

 

 

 

У свом делу предавања директор Милан Вукобрат указао је ученицима на проблеме читаве епохе у којој су живели и радили Тесла и Пупин, а која је била карактеристична по читавом обиљу изума, тако да су се стално водили судски процеси ради утврђивања ко је први дошао до одређеног открића, јер су од права на патенте зависили приходи научника.У том светлу објаснио је како је и дошло до тога да Тесла и Пупин, наши највећи научници, једно време не говоре јер је у судском спору између Тесле и Марконија, Пупин сведочио у корист Марконија.

Катихета Љиљана Перишић-Бурсаћ упознала учеснике кампа са духовним разрешењем проблема између Пупина и Тесле и коначним помирењем пред Пупинову смрт. Међу учесницима кампа, као и свих претходних година, учествовали су најбољи ученици наше школе који су се посебно истакли на разним такмичењима.

Гигатрон је био спонзор приликом доделе награда за ђака генерације, школске 2016/2017. године

Мултимедија

Обавештења

 

Како до школе?

 

QR Code наше локације

Санација крова

 

 

 

Радови ученика

Школа без насиља

skola bez nasilja 1Futer

Powered by Joomla!®. Designed by: download free joomla themes budget hosting Valid XHTML and CSS.