Успеси и награде

Информатор - HU

 

Филм на мађарском језику

са преводом на српски језик

Iskolánkat bemutató videó

magyar nyelven

 

2017

2016

2015

Јавне набавке

ФТН пише за нас

Састанак градског ученичког парламента у ЕТШ“Михајло Пупин“

На позив организатора Дечије недеље , катихета наше школе Љиљана Перишић-Бурсаћ организовала је припреме у свечаној сали наше школе за први градски ученички парламент. Циљ састанка је био договор о темама о којима ће се разговарати у Скуптштини Града Новог Сада, а у оквиру Дечије недеље јер је један од циљева ове манифестације активно укључивање младих у решавању проблема са којима се суочавају.

На самом почетку састанка могли смо констатовати да се већина парламената градских основних и средњих школа, заједно са својим професорима , одазвала на позив и да су сви са одушевљењем прихватили рад у оквиру заједничког парламента.У току састанка ученици су упознати са начином на који функционише градска скупштина и како се у оквиру скупштине решавају разни проблеми. Потом су сви ученички парламенти разговарали о разним проблемима са којим се суочавају ученици и издвојене су следеће теме:

1.) Угроженост ученика у саобраћају због недостатака семафора на раскрсницама у близини школа 2.) Недовољна безбеност школских дворишта 3.) Потреба за израдом школских ормариће због тога што су ученичке торбе из године у годину све теже 4.) Потреба за дигитализацијом уџбеника 5.) Зашто оцењивање није довољно објективно? 6.) Развој спортских секција 7.) Како решити проблем графита 8.) Недостатак омладинских библиотека 9.) Кодекс облачења у школама 10.) Како да учинимо наш град еколошки чистијим ...

Велики допринос у раду парламента дали су ученици наше школе као и ученици Гимназије „Исидора Секулић“, Економске школе, Гимназије „Светозар Милетић“, Гимназије „Јован Ј.Змај“, ТШ „Милева Марић“, ОШ „Ј.Ј. Змај“ Сремска Каменица, ОШ“Доситеј Обрадовић“ , ОШ „Петефи Шандор“, ОШ “ Бранко Радичевић“, ОШ „Ђорђе Натошевић“, ОШ „Жарко Зрењанин“, ОШ „Соња Маринковић“...

Представници ученичких парламената изабрали су за председницу градског ученичког парламента Леу Бодор ученицу ЕТШ“МихајлоПупин“, а за потпредседника парламента изабран је Марко Митровић ученик Гимназије „Исидора Секулић“.

На крају састанка ученици су се договорили о начину рада на предстојећој седници која треба да се одржи 8. 10. 2015. у Скупштини Града Новог Сада.

 

 

Гигатрон је био спонзор приликом доделе награда за ђака генерације, школске 2016/2017. године

Мултимедија

Обавештења

 

Како до школе?

 

QR Code наше локације

Санација крова

 

 

 

Радови ученика

Школа без насиља

skola bez nasilja 1Futer

Powered by Joomla!®. Designed by: download free joomla themes budget hosting Valid XHTML and CSS.